Wonen

OASE7: comfortabel wonen!

Zelfstandige en comfortabele woonruimte

In het appartementencomplex van OASE7 hebben de 20 bewoners allemaal een eigen appartement voorzien van een woonkamer met ruime open keuken, een slaapkamer, een badkamer, een tweede toilet, een bergruimte en een balkon.

Beneden in het gebouw is een gemeenschappelijke woonkamer waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Er kan gezamenlijk worden gekookt en er is een wekelijkse inloopavond. In de woonkamer staat een biljart, een tafelvoetbalspel,  een dartbord en een televisie.

Fietsen kunnen gestald worden in de gemeenschappelijke, inpandige fietsenstalling.

Het gebouw is omgeven door een mooie, door bewoners en ouders zelf onderhouden tuin. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid voor bewoners, bezoekers en medewerkers van Humanitas.

Individu en groep

In OASE7 mag de bewoner zich zelf zijn: niet verplicht deel uitmaken van een groep, maar wel samen met de ander behoefte hebben aan zorg.

Het recht van zelfstandigheid staat voorop. Toch wordt de mogelijkheid geboden om samen dingen te ondernemen. Dan kan men deel uitmaken van de groep. Samen wonen in één complex betekent dat men met elkaar rekening moet houden en dat men met elkaar een aantal activiteiten kan doen. Het belang van het individu wordt daarbij nooit uit het oog verloren. Daarom is individuele aandacht en begeleiding van de bewoners belangrijk.

Aspecten in OASE7 als rust, je veilig kunnen voelen, mogen zijn wie je bent en geaccepteerd worden, zorgen voor een aangename woonsfeer!

Financieel

Iedere bewoner betaalt huur, servicekosten en een bijdrage reservefonds. Servicekosten zijn kosten (elektriciteit, water, schoonmaak, tuinonderhoud) voor algemene voorzieningen (gangen, trappenhuis, lift, fietsenberging, tuin e.d.). Het reservefonds is bedoeld voor zaken als klein onderhoud en aanschaf en vervanging van inventaris e.d.
Het gaat tot 1 juli 2023 om een totaalbedrag van € 611,33 per maand (huur €587,33; servicekosten € 24,00; bijdrage reservefonds € 10,00).

Daarnaast is er een jaarlijkse contributie, in 2022 € 48,00, om de verenigingskosten te dekken (zie ook ‘Organisatie’).

Het is mogelijk in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Dat is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van de huurprijs, het inkomen en de leeftijd van de huurder. Informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst.